Top10 Beste middelen tegen amandelstenen (leestip)

Middel Tegen Amandelstenen – top10

Middelen tegen amandelstenen

Amandelstenen, ook wel tonsilstones of stinksteentjes genoemd, zijn harde, gele ‘brokjes’ of ‘stukjes’ die vastzitten in de crypten van de amandelen. Ze geven je niet alleen een onzeker gevoel, je krijgt er vooral een stinkende adem van. Hier wil je natuurlijk zo snel mogelijk afscheid van nemen. Omdat lang niet alle middelen geschikt zijn en de meeste producten de vorming van witte brokjes zelfs verergeren hebben we een Top10 lijst samengesteld van best bewezen producten tegen tonsilstones.

 

1: JuliBrite en JuliBrite Gel

Niet zomaar noemen we dit instrument als eerste. De JuliBrite tongcleaner is een belangrijk wapen in de strijd tegen amandelstenen. Witte aanslag op de tong is namelijk één van de grootste veroorzakers van witte propjes in je amandelen. Met JuliBrite voorkom je de toevoer van bacteriën richting de amandelen beter dan welke andere tongreiniger dan ook.

Vanwege de ruwe (harige) samenstelling, is de oppervlakte van de tong een aantrekkelijke hechtingsplaats voor bacteriën. Zuurstof en speeksel kunnen de ruimtes in de tong niet goed schoonhouden, waardoor deze bacteriën zich onbelemmerd kunnen uitbreiden en een aanvoer creëren van afval richting de tonsillen. Hier wordt het afval omgevormd tot stinkende gele brokjes.

Er is geen beter middel voor het schoonmaken van je tong dan JuliBrite. JuliBrite is de enige schraper ter wereld die je tong écht schoonkrijgt. De fijnpuntige borstelhaartjes van JuliBrite bereiken namelijk ook de ruimtes in je tongweefsels. Andere tongschrapers reinigen alleen de oppervlakte van de tong.

Bekijk dit product op demondzorgzaak.nl

2: RyttPro spoelmiddel

RyttPro spoeling bevindt zich terecht op de 1e plaats van beste mondwaters tegen amandelstenen.

RyttPro keelspoeling is één van de meest krachtige gorgelmiddelen waarmee tonsilsteentjes kunnen worden losgeweekt uit de amandelcrypten.

RyttPro bevat een aantal bijzondere eigenschappen. Het is niet alleen een handig systeem om de witte brokjes mee weg te bonjouren, het is tevens capabel om de stinkende geur die ze veroorzaken om te zetten in een frisse geur.

Tegelijkertijd heeft dit middel geen enkel agressief ingrediënt waar je mondholte van ontregeld raakt, zoals de meeste andere prikkende mondspoelingen.

De ingrediënten zink, cpc en gestabiliseerde chlorine dioxide vernietigen de anäerobe bacterie (verantwoordelijk voor de productie van amandelsteentjes) en neutraliseren de stinkende ademgeur die ze veroorzaken.

3: TonsilFresh nasal sinus drops

Een van de meest doeltreffende middelen tegen amandelstenen zijn de TonsilFresh Nasal Sinus Drops.

Bij verkoudheid of allergie loopt slijm vanuit de neus naar de keel en vervolgens in de amandelen. Na een tijdje verhardt dit tot stinkende ‘propjes’. In slijm zitten zéér veel bacteriën. Door de dikke substantie neemt het zelfreinigende mechanisme van speeksel af, waardoor anäerobe bacteriën onbelemmerd stinkende amandelstenen kunnen produceren.

De TonsilFresh neusdruppels zorgen ervoor dat de bacteriën in het neusslijm worden gedood, nog vóórdat ze je amandelen bereiken.

1: Snuit je neus 2: Til je hoofd naar achteren en druppel enkele sinusdrops in beide neusgaten. 3: Laat de druppels vanuit je neus doorglijden naar je keelamandelen. 4: Snuit je neus na 3 tot 4 minuten.

4: Moistr Lozenges

Moistr. Lozenges zijn baanbrekende pastilles tegen allerlei orale ongemakken.

Een droge mond is een fijne leefomgeving voor bacteriën en daarom een van de grootste veroorzakers van tonsilstones. Monddroogheid ontstaat o.a. door beroepsmatig veel spreken, alcohol, koffie, roken, mondademhaling, allergieën, de ziekte van Sjögren en het gebruik van medicatie.

Bescherm jezelf overdag tegen een nieuwe opeenhoping van tonsilstones door te voorkomen dat je rondloopt met een droge mond. De Lozenges van Moistr hydrateren de mond door middel van het aanzetten van de speekselklieren. Saliva (speeksel) doodt bacteriën alvorens ze zich naar de crypten kunnen begeven.

Een bijkomend voordeel van deze suikervrije pastilles is dat ze niet alleen korte metten maken met tonsilsteentjes. Tegelijkertijd wordt slechte adem geneutraliseerd en een vieze mondsmaak omgezet in een frisse smaak.

Meer weten.

5: AE Dentals tonsilstones removal tool

De AE Dentals tonsilstones removal tool mag niet in deze lijst ontbreken. Met dit product kunnen amandelstenen voorzichtig en nauwkeurig worden ‘losgewrikt’ uit de kraters van de amandelen.

Doe dit overigens met beleid. Mocht je het onprettig vinden omdat je bijvoorbeeld moet kokhalzen, beperk je dan tot de andere middelen, hier kom je immers ook een heel eind mee.

6: RyttPro tandpasta

Naast neusslijm en tongplak is tandplak één van de bouwstenen van amandelsteentjes. Om stinkende stukjes uit je keel te verbannen zul je onder andere moeten tandenpoetsen met een zachte tandenborstel en oxygenating tandpasta.

RyttPro reduceert de anäerobische zwavelgeurproductie en doodt de bacteriën die hiervoor verantwoordelijk zijn. Zo kunnen er minder snel amandelsteentjes aangemaakt kunnen worden.

Wees voorzichtig met de goedkope (commerciële) tandpasta’s. Sodium lauryl sulfaat kan namelijk een oorzaak zijn van een droge en geïrriteerde mond, waardoor je sneller amandelsteentjes krijgt.

RyttPro tandpasta is zó ontwikkeld dat het op een natuurlijke wijze zorgt voor een zuurstofrijke en vochtige balans in de mond. Anäerobe bacteriën sterven af, waardoor ze geen slechte adem uitstoten en geen stinkende stukjes kunnen fabriceren in je keelamandelen.

7: Monoject 412 spuitje.

monoject 412

Met een monosyringe kun je amandelstenen los sprayen. Neem een monosyringe, een zaklamp en een spiegel. Vul het spuitje met lauw water en Ryttpro mondspoeling. Open je mond, steek je tong uit en span je achterste keelspieren aan. Zeg Aaaahh en houd je adem in. Op deze manier zou je je amandelen beter moeten kunnen zien.

Spuit voorzichtig (met een zachte straal) de spoeling tegen je amandelen aan. Niet te hard, en raak je amandelen niet aan met het spuitje.

RyttPro spoeling verwijdert alleen de zichtbare stukjes. Gebruik geen spoelapparaten zoals de waterpik of andere monddouches, de straal is hiervan zó krachtig dat je je amandelen kunt beschadigen en infecties kunt oplopen.

8: Bergenfeld Tongue Clean Serum

Als je je tong hebt schoongepoetst met JuliBrite, druppel dan vervolgens een paar van deze BergenFeld Power Drops op het achterste deel van je tong en laat het even inwerken.

Het resultaat is een schone en bacterievrije tong. Daarnaast vormt het een beschermlaagje tegen nieuwe bacteriën. Hiermee voorkom je de toevoer van rommel richting de crypten van de amandelen.

Dit flesje bevat natuurlijke ingrediënten zoals zinklactaat, tee trea olie en oxygene moleculen. Deze bestanddelen zorgen ervoor dat de anäerobe bacteriën niet meer in staat zijn een stinkende geur te verspreiden en amandelsteentjes te produceren.

9: Oxyfresh mondwater en tandpasta

We hebben voornamelijk gesproken over de producten van Ryttpro. Wereldwijd zijn dit de meest gewilde middelen om tonsilstones te verwijderen. De lijn van OxyFresh werkt vrijwel identiek. OxyFresh is net als Ryttpro een alkalisch mondwater zonder agressieve bestanddelen. Het is in staat om steentjes los te weken en de natuurlijke balans van de mondflora te herstellen. OxyFresh heeft een voordeelpakket samengesteld met een tongreiniger, mondwater en tandpasta.

Mondspray

Je kunt de spoelmiddelen van OxyFresh of RyttPro ook als mondspray gebruiken. Koop een verstuiver en vul deze met het mondwater. Ideaal voor overdag.

De meeste standaard-mondsprays bevatten alcohol, chloorhexidine of saccharine. Deze ingrediënten voelen actief en fris aan, maar laat je niet voor de gek houden. Anäerobe bacteriën smullen hiervan en zullen je een half uur na gebruik, een nóg slechtere adem bezorgen.

Zuurstofmondsprays zijn momenteel niet te verkrijgen. Daarom is er zelf eentje maken een goed idee. De zuurstofmoleculen, zink-ionen en tea tree oliën van Ryttpro en OxyFresh houden de mond vochtig, vernietigen bacteriën die een slechte adem veroorzaken en remmen de vorming van amandelsteentjes. Meer weten.

10: Antibiotica tegen amandelsteentjes

Veel doktoren schrijven vaak de antibiotica amoxilline of entromycine voor tegen amandelsteentjes. Penicilline vernietigt een breed scala aan bacteriën. Het helpt goed tegen tandvleesinfecties, maar tonsilsteentjes gaan hiervan niet weg. Teveel van deze kuurtjes kunnen je uiteindelijk resistent maken.

Gebruik daarom antibiotica liever voor serieuzere infecties. Anäerobe bacteriën komen in iedere mond voor en maken je niet direct ziek. Een antibiotica voorschrijven is daarom onnodig en géén lange termijn oplossing. Gebruik liever oxygene middelen, nasale druppels en een tongreiniger voor het verhelpen en voorkomen van gele bolletjes in je keel.

 

 

Samengevat:

Het behandelen van amandelstenen is een combinatie van het blokkeren van de bacteriële toevoer richting de crypten tezamen met het gebruik van speciale instrumenten en verandering van leefstijl.

  • Verwijder stinkende aanslag van de tong (JuliBrite) en bescherm de tong tegen nieuwe bacteriën (Powerdrops van California Breath)
  • Snuit de neus en vermorzel bacteriën en slijm in de sinussen (Nasal Sinus Drops)
  • Spoel de keel goed schoon met RyttPro of OxyFresh
  • Voorkom een droge mond met Dr. Katz Dry Mouth Lozenges.
  • Beperk het nuttigen van zuivel
  • Gebruik speciale instrumenten om de steentjes eruit te duwen zoals de TonsilClin Cupping Glass, monosyringe en de MiBrush Tonsilstones Removal Tool
  • Leef gezond, eet veel groenten en fruit en maak je lichaam sterk genoeg om bacteriën te verslaan.

‘Verkeerde’ mondwaters

Wist je dat je van veel commerciële spoelingen uit de drogisterij juist amandelstenen kunt oplopen? Vrijwel alle mondwaters zijn gevuld met agressieve bestanddelen zoals alcohol, chloorhexidine, sodium lauryl sulfaat en menthol. Deze stoffen voelen actief, maar zijn verre van effectief. Het verdroogt en irriteert de mond waardoor het na een half uur juist een extra leger met bacteriën oproept:

Daarnaast zijn bijna alle gorgelmiddelen veel te zuur! Je krijgt er aanslag van op je tanden, een bruin beslag op je tong én na een uurtje, een nóg slechtere adem. Niet gebruiken dus.

De RyttPro en OxyFresh-middelen bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten en hebben wetenschappelijk bewezen een destructieve invloed te hebben op anäerobe bacteriën. RyttPro helpt je om verlost te raken van amandelstenen, een droge mond en slechte adem.

Lees gerelateerde onderwerpen

Wat zijn de oorzaken van amandelstenen?

Wat zijn de meest voorkomende symptomen bij amandelstenen?

Amandelstenen verwijderen In 10 simpele stappen