Amandelstenen verwijderen doe je zó | 10 Tips

In 10 stappen amandelstenen verwijderen

Heb je het ook hélemaal gehad met die stinkende amandelstenen? Verwijder deze vervelende brokjes vandaag nog! Het nauwkeurig volgen van de onderstaande 10 stappen-aanpak resulteert in:

  • Schone amandelen zónder stinkende steentjes
  • Een kuszuivere adem
  • Een gehydrateerde en PH neutrale mondholte
  • Een schone en roze tong
  • Meer zelfvertrouwen

 

Amandelsteentjes zijn hardnekkig en niet zomaar te verwijderen met alledaagse drogisterijproducten. Om stinksteentjes voorgoed te verbannen zal er een zuurstofrijke en vochtige mondholte moeten worden gecreëerd. Daarnaast moet de toevoer van mondafval naar de amandelcrypten worden teruggedrongen.

Dit tezamen met een verandering van leefstijl en het gebruik van slimme instrumenten zorgt ervoor dat stinkende brokjes niet meer gevormd kunnen worden en niet meer terugkomen.

Volg de onderstaande 10 stappen zo nauwkeurig mogelijk voor het allerbeste resultaat.

STAP 1: OraMarie Tonsil Stone Removal Serum

Het serum van OraMarie is speciaal gemaakt om je keelamandelen te bevrijden van stinkende steentjes en slechte adem.

De formule bestaat uit dioXCS+, een bewezen technologie dat de structuur van de amandelsteen doorbreekt en laat oplossen.

Bovendien kan het vervelende ademgeur neutraliseren tot een fris ruikende geur.

Bekijk OraMarie hier.

STAP 2: TonsilClin Tonsil Stone Cupping Glass.

Probeer nu de zichtbare steentjes er voorzichtig uit te zuigen met Tonsilclin.

Het bijzondere aan dit instrument is dat het bestaat uit een bal en een pipette. Door in het balletje te knijpen, komt er zuigkracht door de pipette waardoor je amandelstenen als een stofzuiger uit de amandelen kunt trekken.

Let op: Je bent er waarschijnlijk nog niet. Er is meer voor nodig om deze stinkende stukjes volledig te verwijderen. De meeste mensen krijgen lang niet alle steentjes eruit. Geen paniek. Deze brokjes komen na verloop van tijd vanzelf los, mits je gebruik maakt van de juiste mondverzorgings-handelingen.

Wat is de juiste techniek?
De toevoer van mondafval, eiwitten, dode cellen en slijm naar de amandelen moet worden gestopt. Alleen op die manier zullen de brokjes vanzelf verdwijnen. Hoe dit precies werkt lees je bij stap 3 tot en met 10.

STAP 3: TonsilFresh Nasal Sinus Drops

Zorg allereerst voor schone neusholtes. Veel neusslijm veroorzaakt namelijk amandelsteentjes. Tezamen met bacteriën verplaatst het neusslijm zich via de sinussen richting de achterkant van de tong en in de gaatjes van amandelen. Na verloop van tijd verhardt dit tot stinkende brokjes.

Snuit daarom eerst de neus en voorzie beide neusgaten van speciale antibacteriële druppels. Druppels met zinklactaat, zuurstof en tea tree olie vernietigen de bacteriële troep nog voordat het richting de amandelen glijdt.

TonsilFresh Sinus Drops (bestaande uit mondvriendelijke medicijnvrije bacteriekillers) is wereldwijd een zeer populair product bij mensen met tonsilsteentjes.

Wist je dat
Als neusslijm zich vermengt met speeksel verliest het speeksel zijn antibacteriële kracht. Hierdoor kunnen bacteriën zich explosief vermenigvuldigen. Het gebruik van Nasal Sinus Drops van TonsilFresh voorkomt dit proces en vermindert de kans op amandelstenen en slechte adem.

De Nasal Sinus Drops kun je hier bekijken.

STAP 4: Verzorg je tong

Richt je nu op de tong. Niet alleen in de neusholte maar ook tussen de weefsels van de tong zit veel mondafval dat zich naar de amandelen begeeft en verandert in vies ruikende bolletjes.

Stop de aanvoer van tongplak richting de amandelpockets daarom direct! Dit doe je door elke de tong grondig te reinigen.

Gebruik daarvoor niet je tandenborstel, maar neem een goede (niet al te goedkope) tongschraper.

Kies bij voorkeur een tongreiniger die zich ook concentreert op de ruimtes in de tongweefsels en niet alleen op de oppervlakte. JuliBrite (en ontsmettende tonggel) is een zéér populaire en efficiënte combinatie om de aanwas van tongplak richting de amandelnissen te beëindigen. Ga naar JuliBrite

 

Speciale tongdruppels
Tong gepoetst? Bescherm nu de tong tegen nieuwe bacteriën door ze te voorzien van speciale tongdruppels. De tongdruppels van Bergenfeld bestaan uit zuurstof, zink en tea tree olie, waardoor bacteriën verdwijnen als sneeuw voor de zon en zich niet meer richting de amandelen kunnen verplaatsen.

 

STAP 5: Spoel de amandelen schoon met OZ-3X van Ryttpro.

Nu de tong en neus zijn verlost van slijm en afval ga je je richten op de amandelen zelf. Door de amandelnissen en gehele mondholte te confronteren met OZ-3X worden de amandelsteentjes losgeweekt en bacteriën vernietigt.

Vermijd spoelingen met alcohol, sodium lauryl sulfaat, menthol of chloorhexidine. Deze middelen irriteren en verdrogen de mond. Hier krijg je juist meer steentjes van.

Eén van de allerbeste spoelmiddelen ter voorkoming van amandelstenen is RyttPro. Lees hier de top10 mondwaters tegen amandelstenen.

Waarom is RyttPro beter dan andere middelen?
RyttPro zorgt voor een hydraterende en zuurstofrijke mondholte waarbij de anaerobe bacteriën worden ontmanteld en geen steentjes of stinkende adem meer kunnen fabriceren. Tegelijkertijd voorkomt RyttPro  een zure mondholte en bevordert het de natuurlijke balans.

RyttPro Spoelmiddel kun je hier bekijken

STAP 6: Voorkom een droge mond

Een uitgedroogde mond is een fijne omgeving voor bacteriën die amandelstenen veroorzaken. Hoe lager de speekselproductie, hoe groter de kans dat er troep en bacteriën in de amandelpockets ophoopt.

Zorg daarom overdag, bijvoorbeeld op je werk, voor een rijke speekselvloed. Dat kan als volgt:

 

Tips voor speekselaanmaak
Drink voldoende water en zuig op suikervrije lozenges die zuurstof toegevoegen.

Eén van de állerbeste droge-mond-pastilles ter wereld komt van Moistr.

Moistr. Dry Mouth Lozenges bevochtigen niet alleen de mond, ze triggeren vooral de speekselklieren meer van haar eigen saliva aan te maken. Een rijke speekselvloed beschermt de amandelnissen tegen bacteriën.

Bekijk de Lozenges van Moistr

STAP 7: Laat geen zuivel achter in de mond

Amandelstenen verwijderen is het meest effectief als alle elementen worden uitgeschakeld die voor de brokjesaanmaak verantwoordelijk zijn. Pas daarom op met zuivelproducten.

Stinksteentjes gebruiken calcium om te kunnen verharden. Beperk het nuttigen van kaas, yoghurt en melk en poets en spoel je mond direct na de maaltijd met actief zuurstof zoals de middelen van Oxyfresh of RyttPro.

STAP 8: Pas op voor suikers

Laat geen suikers achter in de mond. De bacteriën die witte keelpropjes produceren gebruiken suikers als brandstof. Pas dus op met frisdrank, snoep en ander zoetigheid.

 

STAP 9: Verander je leefstijl

Eet gezond. Zorg dat je je vitamines binnenkrijgt. Sport. Rook niet en drink niet teveel. Maak je lichaam weerbaar tegen bacteriële indringers!

 

STAP 10: Bezoek de dokter

Ben je echt ten einde raad en lukt het je maar niet om de steentjes weg te krijgen? Overweeg dan om naar de dokter te gaan. Niet iedere KNO arts is in staat om te zien of je last hebt van amandelstenen. Je kunt vragen of ze je amandelen willen bekijken door middel van een CT-Scan.

Als laatste optie zou je ervoor kunnen kiezen een tonsillectomie te ondergaan, waarbij de amandelen chirurgisch worden verwijderd. Dit is echter een pijnlijke en vervelende ingreep en garandeert niet dat je geen last meer van die akelige dingen zult hebben.

Tot slot
Bovenstaande 9 handelingen en middelen verhelpen niet alleen de vorming van stinksteentjes in je amandelen, ze geven óók de natuurlijke huishouding in je mond een flinke boost. Het resultaat? Brandschone amandelen, een kuszuivere adem en teruggewonnen zelfvertrouwen. De meeste producten die worden genoemd in dit artikel zijn te bekijken op AmandelstenenShop.nl

Lees gerelateerde onderwerpen

Wat zijn de oorzaken van amandelstenen?

De 7 beste middelen tegen amandelstenen

Wat zijn de symptomen van tonsilstenen?