Gele brokjes in je keel? |Wat zijn de oorzaken?

gele brokjes keelGele of witte brokjes in de keel?

Als je kampt met gele brokjes in je keel is dat erg vervelend. De bacteriën die hiervoor verantwoordelijk zijn produceren steentjes, waarvan niet alleen je keel gaat irriteren, maar waarvan je ook een stinkende mondodeur krijgt. Helaas is deze bacterie resistent tegen de meeste mondwaters, met name de mondwaters waarin alcohol zit of saccharine. Amandelstenen komen in principe alleen voor bij mensen die de keelamandelen nog hebben. Ze trakteren je op een stinkende mondgeur en een irriterende keel, echter zijn er ook mensen bekend die er oorpijn van kregen. Hoewel gele brokjes in je keel niet een indicatie is van een gezondheidsprobleem, kunnen ze je wel flink op de zenuwen werken.

Oorzaak

Eén van de oorzaken van amandelsteentjes is het hebben van een droge mond. In een droge mond, waar de speekselklieren onvoldoende speeksel afscheiden, worden er géén reinigende speekselproducten uitgestoten, waardoor bacteriën volop hun gang kunnen gaan met het produceren van stinkende adem en witte brokjes in de keelamandelen. Hieraan toegevoegd, anäerobe bacteriën zijn experts in zich te verstoppen in minuscule ruimtes zoals de randjes langs het tandvlees, achter in je keel, in je keelamandelen en tussen de papillen van je tong. Zonder voldoende speeksel en zuurstof, zullen deze bacteriën verder gaan met het onttrekken van eiwitten uit voedsel en dik slijm, waardoor er vieze geuren vrijkomen en amandelsteentjes worden gevormd.

Speekselvloed

Een mond kan alleen gezond zijn, wanneer de speekselklieren goed werken. Met name het zuurstof in speeksel werkt antibacterieel. Om van een droge mond af te komen kun je het beste middelen gebruiken die je speekselklieren weer op gang brengen zodat de bacteriën afsterven. De Oxyd8 formule brengt niet alleen de speekselvloed op gang, maar stopt ook de productie van gele brokjes in je keel en een slechte adem. Gebruik oxyd8 tandpasta, mondspoeling en mondspray. Om de bacteriën in je neusholte te vernietigen kun je nasal sinus drops van California Breath gebruiken. Schraap je tong schoon met een Orabrush en tonggel. Vermijd zuivelproducten zoveel mogelijk en laat geen voeselresten achter in je keel. Na iedere maaltijd goed spoelen met oxyd8 mondspoeling en je tanden poetsen is erg aan te raden. Er zijn ook mensen die een monosyringe gebruiken waarmee ze de zichtbare witte brokjes uit de keel op een mechanische wijze verwijderen.

Orabrush

Ook een vieze tong heeft helaas een belangrijk aandeel in de vorming van een wit brokje in je keel Bacteriën zijn goed in zich te verstoppen in de kleine ruimtes. Een van die plekjes zijn de ruimtes tussen je tongpapillen. Hiertussen breken ze voedselresten af en de geur die hierbij vrijkomt ruikt naar rotte kool. Maak daarom zo snel mogelijk je tong schoon. Een Orabrush kan je daar uitstekend bij helpen.